354 pag., € 24,90
ISBN: 9789083046457 Pback

               LEES GRATIS HET
               EERSTE HOOFDSTUK

menswetenschappen algemeen
 
Boekpresentatie [datum em tijd] via

AANMELDEN

U ontvangt een link om aan de zoomsessie deel te nemen.
 
De Deetman files
Misstanden rond het kindermisbruik

Patrick Chatelion Counet

De Deetman files doet verslag van het politieke gekonkel rond het kindermisbruik in de katholieke kerk.

Het geeft een kijkje achter de schermen van de commissie Deetman en laat zien hoe besluiten tot stand kwamen. Daarbij werden de beginselen en procedures van de Nederlandse rechtsstaat met voeten getreden.

In maart 2010 brak het schandaal van kindermisbruik in de katholieke kerk los. Sindsdien werden tal van onderzoeken uitgevoerd, honderden Kamervragen gesteld en zo’n duizend processen gevoerd. Tien jaar lang was Patrick Chatelion Counet woordvoerder namens de ordes en de congregaties in het dossier Misbruik.

Er is de slachtoffers van het kindermisbruik groot leed aangedaan, dat staat vast. Vraag is of de aangeklaagden ook een eerlijk proces kregen.


_________________________________

Prof. dr. mr. Patrick Chatelion Counet was tien jaar lang woordvoerder in misbruikzaken voor de kloosters, ordes en congregaties.

Hij doceerde Grondslagen van het Recht en Rechtstheorie aan de KU Nijmegen (1980-1983) en de KU Brabant (1985-1987), Exegese Nieuwe Testament aan de KU Nijmegen (1990-2007). Van 2009 tot 2014 bezette hij de bijzondere leerstoel ‘Bijbel in de Nederlandse Cultuur’ aan de Universiteit van Amsterdam.

Van 2007 tot 2009 was hij verbonden als kerkrechter aan de kerkelijke rechtbank van het aartsbisdom Utrecht. En van 2010 tot 2020 was hij hoofd bureau en secretaris van de Konferentie Nederlandse Religieuzen.
Interview met Frank Bosman
www.katholiek.nl
Interview met Hendro Munsterman
Nederlands Dagblad
RECENSIES & INTERVIEWS
 
KRO -NCRV