Als kind vragen stellen aan de Koran is spannend en leerzaam!

Voor ouders schept het een band met het kind om samen de Koran te ontdekken. In deze prachtig geďllustreerde koranuitleg maken kinderen speels en creatief kennis met de verhalen over de grote profeten en de betekenis van korte soera's. Het kind kan zelf vragen stellen en krijgt ook vragen terug:

•  Wie of wat is Allah? Waarom hebben we een Koran gekregen?
•  Wat heb jij over jezelf ontdekt?
•  Wat is een goed mens? Zo iemand als jij?
•  Kun je ook goede dingen doen als je niet gelooft?

Net als alle andere kinderen, lijken moslimkinderen vaak op mini-volwassenen met een volle agenda om maar niets te missen en goed te presteren. Moslimouders verwachten vaak dat vanuit de Koran een zekerheidsgeloof wordt aangeboden aan het kind, vol duidelijke regels en pasklare antwoorden.

Toch blijkt het waardevoller voor een kind om zelf te ontdekken waar het naar zoekt. Een zelf ontdekt antwoord blijft nu eenmaal beter hangen dan iets wat van buiten af wordt opgelegd. In de Nederlandse cultuur zien leerkrachten daarom een vrij gesprek met het kind als een betere voorbereiding op de veelkleurige samenleving.

De Koran, uitleg voor kinderen
is bedoeld voor thuis, de moskee en de bovenbouw van islamitische basisscholen. Het verschijnt als eerste deel in een serie van vier delen. Ook voor kinderen in het niet-islamitisch onderwijs én hun ouders is deze kennismaking met de Koran een uniek en verrassend leesavontuur, vergelijkbaar met de klassieke kinderbijbel.
Profeet Noeh
met zijn ark op
de  berg Ararat
Abdulwahid van Bommel studeerde van 1967-1971 islamitische theologie in Istanbul, Turkije. Vanaf 1971 was hij o.a. werkzaam als voorganger en leraar. Daarna als geestelijk verzorger voor moslims en docent geestelijke verzorging. Thans werkt hij als vertaler en schrijft over thema's die relevant zijn voor de islam.

Senad Alic  (Sarajevo 1960) is community-art kunstenaar en artistiek leider van Stichting De Werkelijkheid. Hij heeft verschillende projecten ontwikkeld en samengewerkt  met onder meer Unicef, Amnesty International, Stichting de Vrolijkheid en Vluchtelingenwerk. Over zijn werk zijn twee documentaires gemaakt: "Leren vliegen" door Afra Deki en in 2015 een documentaire van Rens Oomens. n 2004 illustreerde hij een boek met vertellingen uit de Koran: 'Wij vertellen je het mooiste verhaal' (Bulaaq). Meer info: www.senadalic.nl

Studio Jan de Boer in Utrecht verzorgt de vormgeving van deze vierdelige serie De Koran, uitleg voor kinderen.

Mogelijk gemaakt danzij het Crowdfunding platform
Geloof in je project en de volgende ondersteunende instellingen:

Islamitische Stichting Nederland / Hollanda Diyanet Vakfi

Vereniging Turks Huis Westerpark

Stichting Halal Voeding en Voedsel

Fahm Instituut

Haella Stichting


"Als vader van vier jonge kinderen ben ik regelmatig te gast in hun wereld. Daarin ontstaan prachtige tweegesprekken vol sympathieke misverstanden, gefronste wenkbrauwen en jeugdige filosofische wijsheden.  Het gaat dan niet meer om mijn waarheden, maar om hun verwondering. En dat is iets wat mij weer inspireert!
Dit boek, de Koran, uitleg voor kinderen, raakt aan die verwondering, die niet toevallig het kloppende spirituele hart is van de Koran zelf."

Enis Odaci
Stichting Humanislam
 
 
INTERVIEWS
 
•  De Verwondering
   NPO 2  -  KRO / NCRV


•  Nieuw Wij


NIEUWS

•  Radio 1


•  Jeugdjournaal


•  RTL

          Soera 105 al-Fiel
Het 'jaar van de olifant'
"Zou Allah mij nog een teken geven
  dat hij bestaat?"
De Koran, uitleg voor kinderen deel1Abdulwahid van Bommel
met illustraties van Senad Alic

408 pagina's, € 29,90, ISBN/EAN 9789079578825
Geschikt voor de bovenbouw van de basisschool
(ca.  8-12 jaar)

                                                  InkijkexemplaarProfeet Ibrahiem
de onderzoeker
Het paradijs   MizânMizân
Haadjar met haar zoontje Isma’îel bij de bron
 
                         Islam
De Koran, uitleg voor kinderen deel 2Abdulwahid van Bommel
met illustraties van Senad Alic

452 pagina's, € 34,90
ISBN/EAN 9789079578429)

13 soera's met uitleg en vragen aan kinderen en 5 profetenverhalen met  weer veel dieren in de hoofdrol:  Joenus en de grote vis, het offerfeestverhaal over het jongetje Saliem en zijn schaapje, en avonturen van de dromenuitlegger Joesoef en zijn verliefde meesteres mevrouw Aziez.

                                      
                  Inhoudsopgave
 
Presentatie Kinderkoran deel 2:  zondag 8 maart 2020 - 13:30 uur  Ulu moskee, Utrecht
Aanmelden via deze link  -  dit kan nog tot 5 maart!