Als kind vragen stellen aan de Koran is spannend en leerzaam!

Voor ouders schept het een band met het kind om samen de Koran te ontdekken. In deze prachtig geïllustreerde koranuitleg maken kinderen speels en creatief kennis met de verhalen over de grote profeten en de betekenis van korte soera's. Het kind kan zelf vragen stellen en krijgt ook vragen terug:

•  Wie of wat is Allah? Waarom hebben we een Koran gekregen?
•  Wat heb jij over jezelf ontdekt?
•  Wat is een goed mens? Zo iemand als jij?
•  Kun je ook goede dingen doen als je niet gelooft?

Net als alle andere kinderen, lijken moslimkinderen vaak op mini-volwassenen met een volle agenda om maar niets te missen en goed te presteren. Moslimouders verwachten vaak dat vanuit de Koran een zekerheidsgeloof wordt aangeboden aan het kind, vol duidelijke regels en pasklare antwoorden.

Toch blijkt het waardevoller voor een kind om zelf te ontdekken waar het naar zoekt. Een zelf ontdekt antwoord blijft nu eenmaal beter hangen dan iets wat van buiten af wordt opgelegd. In de Nederlandse cultuur zien leerkrachten daarom een vrij gesprek met het kind als een betere voorbereiding op de veelkleurige samenleving.

De serie De Koran, uitleg voor kinderen is bedoeld voor thuis, de moskee en de bovenbouw van islamitische basisscholen. Het verschijnt als eerste deel in een serie van vier delen. Ook voor kinderen in het niet-islamitisch onderwijs én hun ouders is deze kennismaking met de Koran een uniek en verrassend leesavontuur, vergelijkbaar met de klassieke kinderbijbel.

Abdulwahid van Bommel
studeerde van 1967-1971 islamitische theologie in Istanbul, Turkije. Vanaf 1971 was hij o.a. werkzaam als voorganger en leraar. Daarna als geestelijk verzorger voor moslims en docent geestelijke verzorging. Thans werkt hij als vertaler en schrijft over thema's die relevant zijn voor de islam.

Senad Alic  (Sarajevo 1960) is community-art kunstenaar en artistiek leider van Stichting De Werkelijkheid. Hij heeft verschillende projecten ontwikkeld en samengewerkt  met onder meer Unicef, Amnesty International, Stichting de Vrolijkheid en Vluchtelingenwerk. Over zijn werk zijn twee documentaires gemaakt: "Leren vliegen" door Afra Deki en in 2015 een documentaire van Rens Oomens. n 2004 illustreerde hij een boek met vertellingen uit de Koran: 'Wij vertellen je het mooiste verhaal' (Bulaaq). Meer info: www.senadalic.nl 
 
Meer verhalen uit de
Koran voor kinderen


                        Verschijnt voorjaar 2020 

Door Abdulwahid van Bommel
met illustraties van Senad Alic


13 soera's met uitleg en vragen aan kinderen en 5 profetenverhalen met veel dieren in de hoofdrol: Joenus en de grote vis,  het offerfeestverhaal over het jongetje Saliem en zijn geitje, en de avonturen van de dromenuitlegger Joesoef en de verliefde mevrouw Aziez.

ca. 450 pagina's, € 29,90
Geschikt voor de bovenbouw van de basisschool (ca. 8-12 jaar)

inhoudsopgave

 
Deel 1 is bijna uitverkocht
Bestel nu!


inkijkexemplaar deel 1
INTERVIEWS
 
•  De Verwondering
   NPO 2  -  KRO / NCRV


•  Nieuw Wij


NIEUWS

•  Radio 1


•  Jeugdjournaal


•  RTL

                         Islam