Als kind vragen stellen aan de Koran is spannend en leerzaam!

Voor ouders schept het een band met het kind om samen de Koran te ontdekken. In deze prachtig geďllustreerde koranuitleg maken kinderen speels en creatief kennis met de verhalen over de grote profeten en de betekenis van korte soera's. Het kind kan zelf vragen stellen en krijgt ook vragen terug:

•  Wie of wat is Allah? Waarom hebben we een Koran gekregen?
•  Wat heb jij over jezelf ontdekt?
•  Wat is een goed mens? Zo iemand als jij?
•  Kun je ook goede dingen doen als je niet gelooft?

Net als alle andere kinderen, lijken moslimkinderen vaak op mini-volwassenen met een volle agenda om maar niets te missen en goed te presteren. Moslimouders verwachten vaak dat vanuit de Koran een zekerheidsgeloof wordt aangeboden aan het kind, vol duidelijke regels en pasklare antwoorden.

Toch blijkt het waardevoller voor een kind om zelf te ontdekken waar het naar zoekt. Een zelf ontdekt antwoord blijft nu eenmaal beter hangen dan iets wat van buiten af wordt opgelegd. In de Nederlandse cultuur zien leerkrachten daarom een vrij gesprek met het kind als een betere voorbereiding op de veelkleurige samenleving.

De Koran, uitleg voor kinderen
is bedoeld voor thuis, de moskee en de bovenbouw van islamitische basisscholen. Het verschijnt als eerste deel in een serie van vier delen. Ook voor kinderen in het niet-islamitisch onderwijs én hun ouders is deze kennismaking met de Koran een uniek en verrassend leesavontuur, vergelijkbaar met de klassieke kinderbijbel.
OVER DE MAKERS van De Koran, uitleg voor kinderen

Abdulwahid van Bommel
studeerde van 1967-1971 islamitische theologie in Istanbul, Turkije. Vanaf 1971 was hij o.a. werkzaam als voorganger en leraar. Daarna als geestelijk verzorger voor moslims en docent geestelijke verzorging. Thans werkt hij als vertaler en schrijft over thema's die relevant zijn voor de islam.

Senad Alic  (Sarajevo 1960) is community-art kunstenaar en artistiek leider van Stichting De Werkelijkheid. Hij heeft verschillende projecten ontwikkeld en samengewerkt  met onder meer Unicef, Amnesty International, Stichting de Vrolijkheid en Vluchtelingenwerk. Over zijn werk zijn twee documentaires gemaakt: "Leren vliegen" door Afra Deki en in 2015 een documentaire van Rens Oomens. n 2004 illustreerde hij een boek met vertellingen uit de Koran: 'Wij vertellen je het mooiste verhaal' (Bulaaq). Meer info: www.senadalic.nl

Thijs Hoogeland van Studio Jan de Boer in Amsterdam verzorgt de vormgeving van deze unieke uitgave.Mede mogelijk gemaakt via Crowdfunding


Ondersteunende instellingen:

Islamitische Stichting Nederland [ Hollanda Diyanet Vakfi ]

Vereniging Turks Huis Westerpark

Stichting Halal Voeding en Voedsel

Fahm Instituut

Haella Stichting
"Mijn kinderen zijn al wat ouder, maar ik zou heel blij geweest zijn als er zo'n boek was geweest in de tijd dat zij zich wat meer met hun geloof gingen bezighouden.

Mijn jongste zit nu in groep 8 op een islamitische school en daar telt nog steeds het uit je hoofd leren van soera's en regels.

Ik denk dat dit boek belangrijk is, omdat het veel meer focust op wat het betekent om een gelovige te zijn en een goed mens.
En het in de uitleg veel meer rekening houdt met het voorstellingsvermogen van kinderen.

Karen Woets
Universiteit Tilburg
Recensent voor
www.nieuwemoskee.nl
"Als vader van vier jonge kinderen
ben ik regelmatig te gast in hun wereld. Daarin ontstaan prachtige tweegesprekken vol sympathieke misverstanden, gefronste wenk-
brauwen en jeugdige filosofische wijsheden.

Het gaat dan niet meer om mijn waarheden, maar om hun verwondering. En dat is iets wat
mij weer inspireert!

Dit boek, de Koran, uitleg voor kinderen, raakt aan die verwondering, die niet toevallig het kloppende spirituele hart is van de Koran zelf."

Enis Odaci
Stichting Humanislam
 
 
Islam
INTERVIEWS
 
•  De Verwondering
   NPO 2  -  KRO / NCRV


•  Nieuw Wij


NIEUWS

•  Radio 1


•  Jeugdjournaal


•  RTL

          Soera 105 al-Fiel
Het 'jaar van de olifant'
"Zou Allah mij nog een teken geven
  dat hij bestaat?"
       bestellen
De Koran
Uitleg voor kinderen

Abdulwahid van Bommel
met illustraties van Senad Alic408 pagina's, € 29,90
ISBN/EAN 9789079578825 (Deel 1)
Geschikt voor de bovenbouw
van de basisschool (ca. 8-12 jaar)
Profeet Ibrahiem
de onderzoeker
Profeet Noeh
met zijn ark op
de  berg Ararat
Het paradijs   MizânMizân
Haadjar met haar zoontje Isma’îel bij de bron
De Koran
Uitleg voor kinderen


Verwacht: zomer 2017

—  BESTEL NU —

 
inkijkexemplaar